Smart handel i Kungsbacka

Nyheter

29 april, 2020

Nu växer iHede fram i en väldig fart

Handelscentrumet iHede kommer att stå klart till hösten. Här kommer Kungsbackaborna och givetvis andra besökare kunna besöka bl a. DollarStore, Jula, Max hamburgerrestaurang och den asiatiska restaurangkedjan Linnéa & Basilika. Vi fick en pratstund med Mats som arbetar på Aspelin Ramm Fastigheter som är fastighetsägare till iHede. 

Vilken är din roll i det nya handelscentrumet som Aspelin Ramm Fastigheter just nu bygger i Kungsbacka?

– Jag arbetar som projektledare och i detta projektet har jag helhetsansvaret för byggnationen, från start till dessa att hyresgästerna har flyttat in och öppnat sina butiker.

Har situationen med Coronaviruset påverkat arbetet med iHede? Och kommer det att påverka den planerade öppningen i september?

– Arbetsplatsen har klarat sig väldigt väl från Coronaproblematiken. Vi gjorde en insats i början av Coronafasen  och då vi gick igenom alla leveranser och beställde allt material som vi bedömde kunde komma att påverkas av Coronan. Detta har gjort att vi klarat oss väl. Det som vi vet om i dag som kommer att bli försenat (p g a Coronasituationen) är utsmyckningen av fasaden. Den tillverkas i Norra Italien så här är det ännu oklart om när fabriken kommer att öppna igen. Men det är ju inget som är avgörande för öppningen i september.

Vem tror du kommer att vara den största dragaren till iHede?

– Jag tror att kombinationen av de olika aktörerna kommer vara dragningskraften till denna handelsplatsen. Här finns något för hela familjen! Mat och prylar. Det är ju i huvudsak det folk gör när de lämnar hemmet för att ge sig ut och handla. Man köper det man behöver eller det som fattas och man blir ofta hungrig när man uträttar ärenden. Det kommer iHede kunna erbjuda.

Hur miljömedvetna har ni varit vid bygget av iHede?

– Vi lägger alltid stort fokus på miljön när vi på Aspelin Ramm Fastigheter uppför nya byggnader. I detta projektet har vi främst fokuserat på att bygga en energieffektiv byggnad och miljövänliga materialval med lång livslängd. Byggnaden kommer att certifieras som Green Building. Det är en certifiering där fastigheten förbrukar 25% mindre energi än svensk byggnorm.

Vad ser du själv fram emot mest med den nya Handelscentrumet?

– Jag ser fram emot att se när butikerna slår upp dörrarna och platsen börjar att leva. När man jobbat såhär länge med ett projekt så är det alltid väldigt tillfredsställande att se när butikerna slår upp dörrarna och folk börjar strömma in. Det är en sådan härlig känsla att få vara med och utveckla en död markyta till en plats där folk kan mötas, handla, äta och ha roligt ihop.

Tack för samtalet Mats och det var en härlig avslutning och beskrivning av ett handelscentrum som alltså snart kommer att skänka många mycket nöje! Det ser vi fram emot.

Fler nyheter